Ο γάμος παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια στη ζωή ενός ζευγαριού, αλλά κάθε χρόνο βλέπουμε και νέες τάσεις. Ας δούμε κάποια από τα νέα στοιχεία.

Micro wedding

Μπορεί να ξεκίνησε ως αναγκαίο γεγονός όλοι να ανυπομονούμε να γιορτάσουμε ξέγνοιαστα, αλλά οι γάμοι κλειστού κύκλου ή αλλιώς micro weddings, κερδίζουν έδαφος! Γιατί;

Ένας micro wedding, δε σημαίνει απαραίτητα ότι θα συμβιβαστείτε όσον αφορά την ποιότητα. Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να περιορίσουν τον αριθμό των καλεσμένων αλλά να δημιουργήσουν ένα πλούσιο event στους αγαπημένους τους. Οι micro weddings, συνήθως ‘απελευθερώνουν’ budget που μπορεί να ανακατανεμηθεί στο στολισμό, στη διακόσμηση, στο φαγητό και την οργάνωση της ημέρας, χαρίζοντας ένα πραγματικά αξέχαστο γεγονός για τους αγαπημένους σας.

Πρωινός γάμος και δεξίωση με brunch

Στην Ελλάδα οι απογευματινοί γάμοι είναι πιο συνηθισμένοι, αλλά οι πρωινές τελετές είναι ο κανόνας σε άλλες χώρες. Με τις εναλλαγές του ωραρίου που έφερε η πανδημία πολλά ζευγάρια επέλεξαν να κάνουν το γάμο τους τις πρωινές ώρες. Ένας πρωινός γάμος μπορεί να αναδείξει το στολισμό αλλά και να κάνει πολύ χαρούμενους τους φωτογράφους που θα εκμεταλλευτούν το φυσικό φως. Επίσης, ως εναλλακτική του παραδοσιακού γλεντιού μπορείτε να προτιμήσετε ένα σικάτο brunch wedding. Οι πρωινοί γάμοι κοντά σε παραλία με brunch στην ακτή είναι αξέχαστη εμπειρία. Φροντίστε μόνο να έχετε ενημερώσει τους καλεσμένους σας ώστε ντυθούν κατάλληλα!

Γάμοι που σκέφτονται το περιβάλλον

Οι περιβαλλοντικές και οικολογικές αρχές όλων μας αλλάζουν προς το καλύτερο. Ως αποτέλεσμα, η οικολογική ενσυναίσθηση και η αγάπη προς το περιβάλλον απασχολεί όλο και περισσότερους μελλόνυμφους. Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε την wedding planner ή ανθοδέτη σας για το πώς θα κάνετε την εκδήλωσή σας πιο βιώσιμη. Κάποια μικρά tips περιλαμβάνουν τη χρήση τοπικών και εποχιακών φυτών και ανθέων, τη χρήση οικολογικών υλικών και την οργάνωση ενός πάρτυ γάμου με οικολογικές προδιαγραφές.

Γάμοι στο χώρο σας – Backyard weddings

Αποφασίσατε να γιορτάσετε μετά το μυστήριο σε ένα πιο δικό σας χώρο, με λίγους συγγενείς και φίλους; Τέλεια! Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αρκεστείτε στη καθημερινή εικόνα του κήπου σας. Αν διαθέτετε τον απαραίτητο χώρο, τότε με τους κατάλληλους επαγγελματίες μπορείτε να δημιουργήσετε μια μαγική ατμόσφαιρα. Επενδύστε στα άνθη, στη διακόσμηση και το φωτισμό και μετατρέψτε τον κήπο στο ultimate wedding venue του 2021!

Wedding Kits στο γάμο

Πολλοί γάμοι υιοθετούσαν τα wedding kits με διάφορα απαραίτητα για τους καλεσμένους και προ πανδημίας. Τα απαραίτητα καλαθάκια γάμου συνήθως τοποθετούνταν στους χώρους ‘φρεσκαρίσματος’ του κέντρου. Η αλήθεια είναι πώς υποδηλώνουν πως τα έχετε σκεφτεί όλα και πολλές φορές ‘σώζουν’ τους καλεσμένους σας. Αν παρέχετε τέτοια καλαθάκια, φροντίστε να προσθέσετε μερικά αντισηπτικά πανάκια και μάσκες και πιθανά να δώσετε μια χιουμοριστική νότα στην ύπαρξη τους.

The Decor

Το ‘πράσινο’ παίζει κυρίαρχο ρόλο στις τάσεις του 2021. Η έντονη παρουσία ανθέων και φυλλώματος, η δημιουργία μιας πλούσιας γιρλάντας, στην είσοδο ή στα τραπέζια και οι όλο και περισσότερες στολισμένες αψίδες αποτελούν ένα από τα πιο In κομμάτια του στολισμού. Το καλύτερο; Ότι το πράσινο φυσικό στοιχείο μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε στυλ γάμου, ρουστίκ,μοντέρνο, ρομαντικό και πιο industrial γάμο. Το σίγουρο είναι ότι θα αναδείξει μια εκλεπτυσμένη διακόσμηση γάμου. Συμβουλευτείτε την ανθοδέτη σας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *