Οι τάσεις γάμου μπορεί να αλλάζουν κάθε χρόνο σύμφωνα με τα trends της εποχής, αλλά ο γάμος παραμένει ένα από τα πιο σημαντικά μυστήρια στη ζωή και το κάθε ζευγάρι πρέπει να σχεδιάσει αυτό που έχει ονειρευτεί. Συχνά, με τη βοήθεια μιας wedding planner!

Θέματα Γάμου

Όλο και συχνότερα, τα ζευγάρια επιλέγουν να δώσουν ένα θέμα στο γάμο τους. Άλλοτε, ακολουθώντας παγκόσμιες τάσεις και άλλοτε κάτι πολύ προσωπικό, το θέμα του γάμου δίνει ξεχωριστό χαρακτήρα και αποτελεί το βασικό στοιχείο της οργάνωσης. Πολλοί επιλέγουν να δημιουργήσουν με το χρώμα της χρονιάς (για το 2023 το Viva Magenta), εναρμονίζοντας όλο το γάμο γύρω γύρω από μια χρωματική παλέτα με εντυπωσιακά αποτελέσματα! Ανερχόμενοι είναι και οι eco-friendly ή botanical γάμοι με έντονο το στοιχείο της φύσης και της περιβαλλοντικής ενσυναίσθησης. Κλασσικές επιλογές αποτελούν ο chic, o αριστοκρατικός και ο all-white γάμος, αλλά πολύ ωραία καλοκαιρινή και φθινοπορινή επιλογή είναι ο boho ή chic-boho. Φυσικά δε λείπουν οι vintage γάμοι με ένα τόνο από το παρελθόν. Στα trends ανοίκει πια και το industrial στυλ, ενώ οι destination wedding έχουν ήδη εδραιωθεί.

Ανθοστολισμός Γάμου 2023

Στα Trends του 2023 ανήκουν οι γάμοι στις αποχρώσεις του Viva Magenda, αλλά και τα εποχιακά λουλούδια. Επιλογές που συνδυάζουν αγριολούλουδα, ανοιξιάτικα ή φθινοπωρινά χρώματα ανάλογα με την εποχή συμβαδίζουν πια και με την περιβαλλοντική συνείδηση των νεότερων ζευγαριών.

Οι στολισμένοι διάδρομοι και τα σταντ δαπέδου δημιουργούν μια εντυπωσιακή εικόνα τόσο για τους καλεσμένους όσο και για το ζευγάρι που περνά από μέσα. Τα στολισμένα με λουλούδια ‘back drop’ δημιουργούν εντυπωσιακά αποτελέσματα στο χώρο. Εναλλακτικά, κάποιες τάσεις συνδυάζουν φυσικά με αποξηραμένα άνθη, που με τον σωστό ανθοδέτη, απογειώνουν το στολισμό.

Πολύ γλυκό και ανερχόμενο είναι ο στολισμός να αποτελείτε από πολλά μικρά γλαστράκια αρωματικών φυτών που στο τέλος το ζευγάρι δωρίζει στους καλεσμένους του.

www.theflowerpuzzle.gr

Νυφική Ανθοδέσμη 2023

Το έχουμε πει και θα το ξαναπούμε, η νυφική ανθοδέσμη είναι το σημαντικότερο κομμάτι του γάμου! Είναι το δώρο του γαμπρού προς τη νύφη και πρέπει να είναι μοναδικό, ξεχωριστό, ιδιαίτερο για την κάθε νύφη. Φυσικά και πρέπει να συνδυάζετε με τον υπόλοιπο στολισμό αλλά συχνά έχει μοναδικές πινελιές που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στο στολισμο. Φέτος δημιουργείται ένα trend με μίνι νυφικά μπουκέτα που αν και μινιμαλ και (φαινομενικά!) με απλή εμφάνιση, απαιτούν υψηλή τεχνική και κομψή αισθητική.

Υλικά Γάμου 2023

Τις τελευταίες χρονιές κυριαχεί το μέταλλο είτε ως βασικό στοιχείο στη δεξίωση είτε σε λεπτομέρειες. Το μεταλλικό στοιχείο συνδυασμένο με ακρυλικά ή ξύλινα υλικά αποτελεί μια υπέροχη βάση για τη γαμήλια διακόσμηση. Επίσης, ανερχόμενα είναι άλλα industrial υλικά αλλά και το διαχρονικό ξύλο.

Τούρτα Γάμου

Οι γαμήλια τούρτα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της γαμήλιας δεξίωσης αλλά στα ανερχόμενα trends είναι ο στολισμός της τούρτας με φυσικά λουλούδια στα χρώματα και το ύφος του γάμου. Είτε επιλέξετε μια μίνι τούρτα είτε μια κλασσική πολυόροφη τούρτα τα φυσικά λουλούδια θα δώσουν ζωντάνια, ανάλαφρη διάθεση και χρώμα. Εφόσον βέβαια αυτό συμβαδίζει με το συνολικό concept του γάμου σας.

Με την Πρώτη Ματιά…!

Μπορεί εμάς να μας παραπέμπει σε…. Μπίγαλη, αλλά το trend του ”First Look” κατακτά όλο και περισσότερο έδαφος στα νέα ζευγάρια. Στην ‘Πρώτη Ματιά’ επιλέγετε να δείτε ο ένας τον άλλον σε μια ιδιωτική στιγμή, συνήθως παρουσία του φωτογράφου σας, πριν πάτε στην εκκλησία. Πρόκειται για μια στιγμή που ανήκει εξ’ ολοκλήρου στους μελλόνυμφους, γεμάτη συναίσθημα! Και φυσικά δε μπορεί να λείπει η νυφική ανθοδέσμη!

www.theflowerpuzzle.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *